Hallgatói lemorzsolódást megelőző összegyetemi mentorprogram eredményei

Elkötelezett mentoroktatók és mentorhallgatók összefogással, számos programmal, egyéni tanácsadással, korrepetálással segítik a sikeres tanulmányi előrehaladást.

A Karrier Iroda koordinálásával a 2018/2019-es tanévben indult mentorprogram sikeres új kezdeményezéseket, együttműködéseket alakított ki annak érdekében, hogy minél eredményesebben tudja megvalósítani a program célját, a lemorzsolódással veszélyeztetett hallgatók személyes segítését. Jelenleg tíz kar összesen 20 oktatója és 34 hallgatója vesz részt a munkában. A tavaszi szemeszterben számos egyéni és csoportos korrepetálás, workshop és különböző rendezvények (speed mentoring, tanulás módszertani workshop, sikeres nyelvvizsgáért workshop, filmklubok, tárgyalástechnikai tréning, időmenedzsment workshop) segítették az érintett hallgatókat. A mentorok félévente három alkalommal találkoznak, ahol megosztják egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat, kérdezni illetve tanulni tudnak egymástól.

A mentorok készséggel segítik az érintett hallgatókat akár tanulmányi nehézségek, akár adminisztratív problémák megoldásában, ami növeli a sikeres diplomaszerzés esélyét.