Hogyan készülj az Állásbörzére?

A sikeres szakmai gyakorlat/álláskereső 10 tuti tippje:

1. Ne ámítsd magad azzal, hogy „még ráérek”, hanem menj el az Állásbörzére! Persze előtte szedd össze a haverokat is! J

2. Hogy igazán biztosra menj, vegyél részt egy CV tanácsadáson a Karrier Irodában, és vidd magaddal önéletrajzodat a Börzére!

3. Nézd meg a pteallasborze.hu oldalon, hogy milyen cégek, szervezetek lesznek jelen. Írd össze, hogy kikkel szeretnél találkozni, hol mit akarsz megkérdezni!

4. Írj meg előre egy 1 perces bemutatkozást, amit el tudsz mondani, ha odalépsz egy standhoz!

5. Az Állásbörze előtt aludd ki magad, reggel pedig a kapucnis pulcsi helyett kivételesen inget/elegáns ruhát vegyél fel!

És mitől leszel magabiztos?

6. Tudnod kell, hogy a munkáltatókat nem érdekli, hányasra vizsgáztál, mert elsősorban talpraesett embereket keresnek – ezért folyamatosan fejleszd magad tréningeken, pályázatokon, versenyeken!

7. Fogalmad sincs volt, hogy mit is kezdj magaddal? Menj el egy karrier tanácsadásra, hogy meg tudd fogalmazni a céljaid!

8. Hagyd abba a panaszkodást, hogy „itt semmit nem lehet csinálni” és járj nyitott szemmel: olvasd rendszeresen a híreket, nézd a FB oldalakat, érdeklődj ismerősöktől, akik már sikeresen elhelyezkedtek!

9. Az „énmárka építés” nem csak egy trendi szlogen! Fogalmazd meg pontosan, hogy mit akarsz közvetíteni magadról! Facebookozás helyett inkább a LinkedIn profilodat építgesd!

10. Gyűjts tapasztalatokat, építsd a kapcsolataidat! Alakíts ki jó kapcsolatot a tanáraiddal, olyan helyre menj szakmai gyakorlatra, ahol sokat tanulhatsz, időnként pedig önkéntes munkát is vállalj!