Személyes és szakmai kompetenciák

„SOFT SKILL”: Az igazi előny a piacon

Hosszú éveket töltünk el az iskolapadban, mégsem vagyunk sikeresek – miért?

Számos felmérés[1] kimutatta, hogy a vállalatok nagy része a rengeteg jelentkező ellenére is nehezen talál megfelelő munkatársakat, különösen a pályakezdők körében. A probléma pedig nem az álláskeresők végzettségében vagy bérigényében rejlik, hanem az ún. „soft skill”-jeikben, vagyis a személyes és szociális kompetenciáikban.

Mik ezek a kompetenciák és miért ezek számítanak?

Mai komplex világban a legtöbb munkakörhöz szükséges ismeretek nagyon speciálisak, az egyetemi képzés keretében nem lehet mindezeket előre megtanulni. Ezért minden vállalat fel vannak készülve az új munkavállalók betanításra, és elsősorban a munkavállaló rugalmasságán, önállóságán, tanulékonyságán, kommunikációs képességein, stb. – azaz a személyes és szociális kompetenciáin - múlik az, hogy értékes munkaerővé válik-e. Ezért terjedt el a kompetencia alapú kiválasztás is, vagyis a vállalatok elsősorban azokat a jelentkezőket részesítik előnyben, akik megfelelő „soft skill”-ekkel rendelkeznek. Az esetleges hiányos szakmai ismeretek ugyanis gyorsan elsajátíthatók, míg a személyes tulajdonságok lassú munkával fejleszthetők.

Mivel a legelégedetlenebbek a vállalatok?

A kutatásiok szerint gyakorlati tudás, a precizitás, az önálló munkavégzésre való képesség, és a felelősségvállalás terén várnának eltöbbet a munkáltatók az álláskeresőktől, különösen a pályakezdőktől. Az erősen hiányolt kompetenciák között szerepel továbbá a kitűzött célok megvalósításának képessége, a tanulásra, önképzésre valamint a csapatmunkára való képesség, a kapcsolatteremtő, kommunikációs készség és az újításra való képesség.

Elég fejlettek a „soft skill”-jeim?

Bizonyára akkor is sok erősséggel rendelkezel ezen a területen, ha még sohasem gondoltad végig. A személyes és szociális kompetenciák sajátossága, hogy – a munkaerőpiacon bevett kifejezéssel élve – ezek nagy része ún. „átvihető készség”. Ez azt jelenti, hogy különböző munkakörökben, sőt a magánéletben is jól használhatók. Ennek köszönhetően a magánéletünkben fejlesztett kompetenciáink éppúgy értékesek lesznek a munkaerő-piacon. Ha sportolunk, fejlődik a kitartásunk, a közös zenélés csapatmunkára tanít. Ha átgondolod, mi mindennel foglalkoztál, milyen tevékenységekben voltál sikeres eddigi életedben, biztosan fel tudsz majd sorolni néhány erősséget, amelyekre munkavállalóként is építhetsz majd.

Hogyan fejleszthetők a „soft skill”-ek?

A legnagyobb nehézség a személyes és szociális kompetenciákkal kapcsolatban az, hogy ezeket nem tanítják az iskolában, sőt, nem is tanulhatók úgy, mint az iskolai tananyag. Itt valóban a gyakorlati képességeinkről, tulajdonságainkról, hozzáállásunkról van szó. Jó hír azonban, hogy ha lassabb munkával is, de ezek fejleszthetők! A legjobb módszer erre a különböző tréningeken való részvétel, ahol szituációs gyakorlatok segítenek felismerni, hogy melyek a fejlesztendő területeid és ahol új megoldásokat tanulhatsz meg. Ezek a tréningek igen sokba kerülnek a piacon, ezért mindenképpen érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy a Karrier Iroda tréningjein a PTE hallgatói ingyenesen vehetnek részt!

 

[1] Várhalmi Zoltán, Diplomás pályakezdők a versenyszektorban, MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet , Budapest, 2012.