Bevezető gondolatok

Mikor kezdd el a karriered építését?

                Erre a kérdésre a legjobb válasz talán, hogy a beiratkozásod pillanatában! Az egyetemi évek vissza nem térő lehetőséget nyújtanak a jövőd tudatos megalapozására, karriered építésére.

Műhelymunkák, versenyek, projektek, konferenciák, gyakorlati lehetőségek tömkelege vesz körül és számtalan lehetőséghez (pl. tréningekhez, tanácsadásokhoz) juthatsz hozzá ingyenesen, amelyekre később talán sem időd, sem pénzed nem lesz.

Ha hajlandó vagy egy kicsit előre gondolkodni és némi plusz energiát befektetni a kötelező tárgyakon túl, akkor nem tanácstalan pályakezdőként, hanem munkatapasztalattal rendelkező, tájékozott fiatal szakemberként jöhetsz ki az egyetemről.

Nekem akkor már túl késő?

                Sajnos még mindig sok hallgatónak az egyetemi évek zárása, az utolsó szemeszter irányítja rá a figyelmét a munka világára. Ekkor döbbennek rá, hogy munkahelyet kell keresniük, dönteniük kell valamilyen konkrét szakterület mellett. Ha te is végzős vagy és csak most fogsz bele a tudatos karriertervezésbe, ne ijedj meg – jobb későn, mint soha!

A Karrier Irodában az a célunk, hogy minden lehetséges módon segítsünk neked elérni céljaidat, megvalósítani jövőbeli terveid. Nézz körül a szolgáltatásaink között és ragadd meg a lehetőségeket, amelyek PTE hallgatóként még rendelkezésedre állnak!

Én már régóta tudom…Tudtok nekem bármi újat mondani?

                Ha már tanulmányaid kezdetekor tudtad mi az érdeklődési köröd, merre tovább az egyetemi évek után, akkor biztos, hogy felkészültebben léphetsz ki a munka világába. Azonban, még ha kész terved is van a diploma utánra, akkor sem biztos, hogy felkészültél arra, hogy pontosan milyen kihívások előtt is állsz – hiszen a diploma megszerzése önmagában nem biztosítja neked az „álommeló” megszerzését is. Ebben segíthetünk neked mi, önismereted fejlesztésével tréningek keretében, gondolataid rendezésével, tevékenységeid összegzésével egy-egy tanácsadási alkalmon, egy jó önéletrajz megírásával vagy akár egy állásinterjúra való felkészítéssel.