XIII. PTE Összegyetemi Karriernap és Állásbörze FELKÉSZÍTŐ ELŐADÁSOK

Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
mélyföldszinti előadóterem


10:00-10:40   Vállalkozóvá válás

Kleschné Dr. Csapi Vivien PhD. – PTE KTK Pénzügy és Számvitel Intézet, Simonyi BEDC

Ha egyedül építenél karriert, de még nem igazodsz ki a vállalkozóvá válás útvesztőjében, ha fogalmad sincs, hogyan kezdd el vállalkozói életed, ha céget szeretnél alapítani, de még választ keresel arra, hogy milyen forma lenne a legmegfelelőbb számodra, akkor jó helyen jársz! A Simonyi BEDC, mint kiválósági központ a PTE KTK tudásbázisán jött létre 2013-ban. Célja a vállalkozói, vállalkozási kapacitás, készségek és képességek bővítése, fejlesztése, továbbá hogy a vállalkozói, s innovációs kapacitásbővítést, fejlesztést a tudományos és a versenyszféra szereplőinek hatékony közreműködésén keresztül érje el.

10.45-11:00   Az ország legnagyobb ifjúsági sikerközössége a gazdaságban

           Rutai Gábor – FIVOSZ projektvezető

A FIVOSZ a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozókedvű fiatalok közössége és hivatalosan elismert érdekképviseleti szerve az EU-ban. Független fórumként fogja össze és segíti a következő vállalkozói generációt.

11.00-11:40 CO-WORKING: Dolgozzunk együtt, ne egymás mellett!

Keresnyei János - KIKK Egyesület, Kreatív Ipari Klaszter elnök

A közösségi irodák legnagyobb előnye az, hogy szinte minden problémára, kérdésre találhatunk segítséget vagy éppen partnert, akár az éppen az irodában dolgozók közül, akár a szélesebb szakmai hálónkból. A coworking iroda feladata az, hogy segítsék ezeket a kapcsolatokat létrehozni. Időnként végeznek konkrét mentorálási feladatokat; segítenek üzletfejlesztésben, pénzügyekben és főként társadalmi vállalkozások felépítésében, de a közösségben meglévő szakmai tudás és nyitott szemlélet a legfontosabb erőforrás.

13.00-13:40 Egyszer csak kiderült, hogy SHARING ECONOMY startup vagyunk

Prácser Attila - társalapító, Oszkar.com telekocsi

Az utóbbi évek egyik legnagyobb slágere a sharing economy, tehát az olyan internetre és okostelefonos alkalmazásokra épülő gazdasági tevékenység, amin keresztül az emberek olyan árukhoz és szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá, amiket korábban inkább megvettek. A telekocsi ilyen szempontból kiváló "gyakorlat".

14:00-14:40   Játékosítás - Az élmény alapú munkahely

                       Szilágyi Szilvia – Games for Business

Még csak öt-hat éves múltra tekinthet vissza az a terület, ami a szakértők szerint gyakorlatilag az életünk minden területének működését átalakítja a következő években. A gamification, magyarul játékosítás által bármilyen cselekvést is végezzünk az élmény, a felfedezés öröme kerül előtérbe, megváltoztatva, ösztönözve ezzel motivációinkat.

14:50-15:30   Légy Te a jövő munkavállalója! - Hogyan optimalizáld úgy az online jelenlétedet, hogy a neked szóló állások rád találjanak?

            Colibri

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, amelyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Vezető cégek bevonásával kampányokat, előadásokat, tréningeket szerveznek, lehetőségeket közvetítenek. Előadásuk keretében a personal brand építéséről az online térben, online álláskeresésről, platformokról hallhatsz.