Jubileum 650 programajánló

Színes programok várják az érdeklődőket 2017. április 10-16. között is!

Április 11. kedd 17 óra: Emlékest Jevgenyij Jevtusenko, a PTE közelmúltban elhunyt díszdoktora tiszteletére 

Részletek ITT!

Április 11. kedd 19 óra: Tokody Ilona, Muskát András és Józsa Péter kamaraestje - a belépés díjtalan!

Tokody Ilona Kossuth- és Liszt-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1972-ben – abszolút pontszámmal – nyerte meg a MTV Kodály Énekversenyét. 1976-tól a Magyar Állami Operaház tagja. A hazai zenei életben való tevékeny részvétele mellett számos külföldi operaszínpad évek hosszú sora óta megbecsült vendége. Muskát András Pécs városában született. Számos opera színpadán, koncerttermekben és nemzetközi zenei fesztiválokon szerepelt nagy sikerrel. Józsa Péter nemzetközileg elismert zongoraművész, 2013 óta a Grazi Művészeti Egyetem professzora. Az aktív koncertezés mellett tanulmányozza a botanikát, irodalmat, építészetet és művészettörténetet. Ezek fontos forrásai, kiegészítői hivatásának. Jöjjön el, és élvezze a PTE Művészeti Kar nemzetközi rangú művészeinek tolmácsolásában a vokális- és zongorairodalom szebbnél szebb dallamait! A belépés díjtalan.

Április 12. szerda 15 óra: „Az Európai Unió a nemzetközi térben – 2017 kihívásai” c. kerekasztalbeszélgetés 

Az Európai Unió a nemzetközi térben – 2017 kihívásai címmel kerekasztal-beszélgetést rendez a Europe Direct|Baranya Megyei Európai Információs Pont és a Pécsi Tudományegyetem Európa Központ 2017. április 12-én, szerdán 15.00–16.30 között a Paulus Kávézóban (Pécs, Ifjúság útja 6.). A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Dr. Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője; Dr. Kaposi Zoltán DSc., a PTE Közgazdaságtudományi Kar egyetemi tanára; Dr. Mohay Ágoston adjunktus, a PTE ÁJK Európa Központ igazgatója. Moderátor: Kerner Barbara, a Europe Direct irodavezetője.

Április 13. csütörtök 17 óra: "Szulejmán szultán sírkápolnája nyomában” – filmbemutató 

A film elmeséli – a kutatásban résztvevők és a narrátor segítségével –, hogy miképpen született meg ez a kutatási program, hogyan zajlott, és milyen közéleti, gazdasági, politikai kérdéseket vetett fel, sőt azt is, hogy milyen elképesztő dimenziókat ért meg a nemzetközi nyilvánosságban. A történet 2012-ben indult és napjainkig tart. A szereplők felidézik emlékeiket, a fontosabb fordulópontokat, mindezt sok illusztrációval.